Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeiensorbetijs 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
aardbeien
▢
100
ml
water
▢
60
g
suiker
Instructies
Zorg dat de ijsbak van je machine al goed gekoeld is (door deze 24 uur in de vriezer te zetten - of zie de gebruiksaanwijzing).
Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook tot alle suiker opgelost is en laat dan nog even doorkoken.
Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater iets afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder het kroontje en pureer het fruit in de keukenmachine of met een staafmixer.
Meng het suikerwater met het gepureerde fruit.
Laat de ijsmachine draaien en giet het fruitmengsel voorzichtig door de opening.
Wil je het ijs langer bewaren, dek het dan af met plastic folie of schep het over in een bakje met deksel.
Haal het dan wel ongeveer een half uur voor je het wilt eten uit de vriezer om het ijs weer wat zachter te laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Nederland