Aardbeientaartjes met vanillecrème

Porties: 12 taartjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 3 dl melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 30 gram boter zachte
  • 500 gram aardbeien
  • ¼ liter slagroom
  • 12 kant-en-klare kleine taartbodems
  • 2 eetlepels rode bessengelei

Instructies

  • Roer het puddingpoeder met 4 eetlepels koude melk en 1 eetlepel suiker glad.
  • Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte door, schraap het merg er met een lepeltje uit en breng dit samen met de melk aan de kook.
  • Voeg al roerend het gladgeroerde puddingpoeder toe, breng het aan de kook en laat het binden.
  • Roer de boter door de pudding, strooi de suiker erover en laat koud worden.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
  • Sla de slagroom stijf.
  • Klop de vanillepudding met een staafmixer los en schep er de room door.
  • Verdeel de vanillecrème over de 12 taartbodems, strijk het glad, zet de taartjes 10 minuten koud weg en beleg ze met de aardbeien.
  • Laat de bessengelei in een pannetje smelten en smeer de aardbeien hiermee in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak