Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 3 dl melk
- 2 eetlepels suiker
- 1 vanillestokje
- 30 gram boter zachte
- 500 gram aardbeien
- ¼ liter slagroom
- 12 kant-en-klare kleine taartbodems
- 2 eetlepels rode bessengelei
Instructies
- Roer het puddingpoeder met 4 eetlepels koude melk en 1 eetlepel suiker glad.
- Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte door, schraap het merg er met een lepeltje uit en breng dit samen met de melk aan de kook.
- Voeg al roerend het gladgeroerde puddingpoeder toe, breng het aan de kook en laat het binden.
- Roer de boter door de pudding, strooi de suiker erover en laat koud worden.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
- Sla de slagroom stijf.
- Klop de vanillepudding met een staafmixer los en schep er de room door.
- Verdeel de vanillecrème over de 12 taartbodems, strijk het glad, zet de taartjes 10 minuten koud weg en beleg ze met de aardbeien.
- Laat de bessengelei in een pannetje smelten en smeer de aardbeien hiermee in.