Acciughe alla Vernazzana

Ansjovis op de wijze van Vernazza. Uit dit oorspronkelijke vissersplaatsje kan je niet anders dan een uitstekend visrecept verwachten natuurlijk
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels
  • olie
  • 12 gefileerde ansjovissen
  • 1 blik dikke tomatensaus of tomatenpuree
  • wilde of roomse venkel liefst vers
  • zout
  • peper
  • ½ fles droge witte wijn

Instructies

  • Snij de aardappels in dunne plakken, leg ze in een ovenvaste schaal en druppel er wat olijfolie overheen.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven (hoogste stand).
  • Haal de aardappelschotel uit de oven en leg de ansjovissen over de aardappelschijfjes, bedek daarna met de tomatensaus.
  • Strooi de klein gesneden venkel, het zout en de peper over het geheel.
  • Besprenkel nogmaals met olijfolie en giet zoveel van de wijn over het geheel totdat er genoeg vocht is zodat de aardappels niet kunnen aanbranden.
  • Voeg indien nodig later nog wat wijn toe.
  • Plaats het geheel terug in de hete oven en laat een minuut of twintig koken.
  • Een andere versie van dit gerecht kan gemaakt worden door de tomaat te vervangen door uienringen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Italië