Acciughe alla Vernazzana
Ansjovis op de wijze van Vernazza. Uit dit oorspronkelijke vissersplaatsje kan je niet anders dan een uitstekend visrecept verwachten natuurlijk
Ingrediënten
Instructies
- Snij de aardappels in dunne plakken, leg ze in een ovenvaste schaal en druppel er wat olijfolie overheen.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven (hoogste stand).
- Haal de aardappelschotel uit de oven en leg de ansjovissen over de aardappelschijfjes, bedek daarna met de tomatensaus.
- Strooi de klein gesneden venkel, het zout en de peper over het geheel.
- Besprenkel nogmaals met olijfolie en giet zoveel van de wijn over het geheel totdat er genoeg vocht is zodat de aardappels niet kunnen aanbranden.
- Voeg indien nodig later nog wat wijn toe.
- Plaats het geheel terug in de hete oven en laat een minuut of twintig koken.
- Een andere versie van dit gerecht kan gemaakt worden door de tomaat te vervangen door uienringen.