Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram visfilets
- 100 gram Ansjovis filets
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 2,5 dl droge witte wijn
- 2 ltr visfumet
- 1 doosje saffraan poeder
- half bosje peterselie
- 4 sneetjes wittebrood
- peper
- zout
Instructies
- De peterselie schoonmaken en fijnhakken.
- Het knoflookteentje pellen en fijnhakken.
- De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
- De ansjovisfilets in stukjes snijden.
- De gehakte peterselie, het knoflook en de stukjes ansjovisfilets even aanstoven in hete olijfolie, de witte wijn toevoegen en 10 minuten inkoken.
- De stukjes tomaat, de saffraan en de visfumet toevoegen en 10 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.
- De visfilets in reepjes snijden en 3 minuten in de soep pocheren.
- De korstjes van het brood snijden en de sneetjes goudbruin roosteren in een warme oven of in een broodrooster.
- De geroosterde sneetjes op de bodem van warme diepe borden leggen, overgieten met de hete soep en serveren
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke soep uit de mediterrane keuken kan je met allerlei visfilets klaarmaken: noordzeetong, tongschar, pladijs, poon, zeewolf, wijting...