Afghaanse samosa's

Afghaanse samosa's

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 gram rundergehakt
  • 1 theelepel knoflook fijngehakte
  • 1 theelepel zout
  • 1 rode paprika of groene paprika in stukjes
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 ui middelgrote fijngesneden
  • ¼ liter water
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • 2 pakjes fyllodeeg

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak 450 gr rundergehakt op middelhoog vuur in een middelgrote braadpan bruin.
  • Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel zout, 1 rode of groene paprika in stukjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 middelgrote fijngesneden ui, 1/4 liter water en 1 theelepel gemalen koriander bij en laat dit koken tot het water is verdampt.
  • Laat in ± 20 minuten 2 pakjes fyllodeeg ontdooien en snijd de plakjes in vierkantjes van ± 5 x 5 cm.
  • Leg op het midden van elk vierkantje 1 theelepel van het gehaktmengsel, vouw het deeg tot een driehoekje en druk de randen op elkaar.
  • Bak ze in 20-25 minuten op een grote bakplaat in de oven lichtbruin
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rundvlees / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Afganistan