Ajam boemboe Bali
Ingrediënten
- ½ kip
- 1 ½ eetlepel(s) olie
- ½ geraspte ui
- knoflook naar smaak
- ½ dessertlepel sambal
- ½ theelepel djahépoeder
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel trassi geroosterd
- 1 ½ geraspte kemirienoten
- 1 salam blaadje
- 1 mespunt sereh
- ½ kippenbouillon
- 1 stukje goela Djawa
- 1 dessertlepel asemwater
- ½ klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) ketjap Indische
- 1 kopje water
Instructies
- Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.
- Fruit de kruiden even.
- Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
- Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.