Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg kipstukjes vleugeltjes of pootjes
- zout
- 1 eetlepel(s) tamarinde uit pot
- 3 eetlepel(s) olie of boter
- 6 sjalotjes fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4-5 ontpitte lomboks rode pepers of sambal oelek naar smaak
- 1 theelepel trassi verkruimeld
- 1 theelepel laospoeder
- 1 stengel sereh doormidden gesneden
- 2 daon salamblaadjes
- 4 djeroekperoetblaadjes
- goela djawa of theelepel suiker
- 1 kippenbouillonblokje
Instructies
- De kip insmeren met zout en tamarinde.
- Olie of boter verhitten en kip (niet alles tegelijk) braden tot deze lichtbruin is.
- Uit de pan nemen en op een schaal leggen.
- De sjalotjes, knoflook, lomboks en/of sambal oelek met de trassi kneuzen in een vijzel daarna de laos, sereh, salam, djeroek peroet in de achtergebleven boter/olie fruiten.
- Voeg de kip weer toe en laat alles op een zacht vuurtje stoven.
- De kip moet bijna droog opgediend worden.
- Eventueel tijdens het stoven een scheutje water toevoegen.
- Lekker met gestoofde seizoengroenten, verse komkommer en kroepoek.