Ayam Bumbu Rudjak

Ajam Boemboe Roedjak 5

Recept uit Rijsttafelen van Lia Warani (druk 1970)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kipstukjes vleugeltjes of pootjes
  • zout
  • 1 eetlepel(s) tamarinde uit pot
  • 3 eetlepel(s) olie of boter
  • 6 sjalotjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4-5 ontpitte lomboks rode pepers of sambal oelek naar smaak
  • 1 theelepel trassi verkruimeld
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 stengel sereh doormidden gesneden
  • 2 daon salamblaadjes
  • 4 djeroekperoetblaadjes
  • goela djawa of theelepel suiker
  • 1 kippenbouillonblokje

Instructies

  • De kip insmeren met zout en tamarinde.
  • Olie of boter verhitten en kip (niet alles tegelijk) braden tot deze lichtbruin is.
  • Uit de pan nemen en op een schaal leggen.
  • De sjalotjes, knoflook, lomboks en/of sambal oelek met de trassi kneuzen in een vijzel daarna de laos, sereh, salam, djeroek peroet in de achtergebleven boter/olie fruiten.
  • Voeg de kip weer toe en laat alles op een zacht vuurtje stoven.
  • De kip moet bijna droog opgediend worden.
  • Eventueel tijdens het stoven een scheutje water toevoegen.
  • Lekker met gestoofde seizoengroenten, verse komkommer en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië