Ajam pangang boemboe Padang

geroosterde kip in Padangse s
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 2 Spaanse peper
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • ½ theelepel laos
  • 12 drumsticks drumsticks
  • ½ theelepel sereh poeder
  • 2 kruidnagel
  • 50 gram santen
  • 1 theelepel citroensap
  • zout

Instructies

  • Pel de uien en hak ze in grove stukken.
  • Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken.
  • Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree.
  • Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig.
  • Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop.
  • Serveer met nasi koening , atjar tjampoer en sperzieboontjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië