Ajam pangang boemboe Padang
geroosterde kip in Padangse s
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 2 rode ui
- 2 Spaanse peper
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel koenjit
- ½ theelepel laos
- 12 drumsticks drumsticks
- ½ theelepel sereh poeder
- 2 kruidnagel
- 50 gram santen
- 1 theelepel citroensap
- zout
Instructies
- Pel de uien en hak ze in grove stukken.
- Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken.
- Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree.
- Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig.
- Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop.
- Serveer met nasi koening , atjar tjampoer en sperzieboontjes.