Albanese maïskoek

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g prei schoongemaakt en alleen het wit ervan
  • 30 g boter
  • 250 g ricotta of kwark
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • 175 g fijn maïsmeel
  • 4 eetlepels fijngesneden dille
  • 100 g geitenkaas geraspte harde of schapenkaas (of Parmezaanse)
  • boter
  • crème fraîche
  • knoflook
  • zout
  • sla
  • tomaat
  • sperziebonen

Instructies

  • Smoor de dunne plakjes prei in de boter tot ze zacht zijn en neem de pan van het vuur.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de kwark los met de eieren en zout.
  • Klop dit mengsel door het meel en schep er de dille en de gebakken prei met de boter door.
  • Breng dit over in de vorm, leg er de geraspte kaas en wat gesmolten boter bovenop en bak de koek drie kwartier.
  • Laat hem even staan, neem hem dan uit de vorm en eet hem warm met een flinke schep zure room, op smaak gebracht met zout en knoflook.
  • Geef er gepelde tomaat, plukjes sla en gekookte sperzieboontjes bij.
  • Wijn mag in dit moslimland officieel natuurlijk niet, maar raki, gestookt van pruimen wordt er wel gedronken.
  • Mij beviel een Pinot noir erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Albanië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch