Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
Voor de saus:
- 1,5 tomaat ontveld en in blokjes gesneden
- pakje passata
- 1,25 dl runderbouillon
- 1,25 dl rode wijn
- 2 eetlepel(s) basilicum
- 1 knoflook
- zoetstof
Instructies
- Meng gehakt, broodkruim, Parmezaanse kaas, ui, peterselie, ei, knoflook, citroen, peper en zout in een grote kom.
- Draai kleine gehaktballetjes en rol ze door de bloem.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes goudbruin.
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Breng voor de saus de blokjes tomaat, een flinke scheut passata, bouillon, wijn, basilicum, knoflook aan de kook.
- Voeg naar smaak zoetstof toe.
- Zet het vuur laag en voeg de balletjes toe. Laat 10-15 minuten pruttelen.
- Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met pide.