Aloo dum

aardappelcurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 laurierblad
  • 1 ui
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel mosterdzaadjes
  • ½ theelepel komijnzaadjes
  • ¼ theelepel kurkuma
  • 1 ½ theelepel chilipoeder
  • 2-3 theelepels yoghurt
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 500 gram aardappels in plakjes
  • 1 tomaat kleingesneden
  • 1 Spaanse peper fijngehakte

Instructies

  • Verhit de olie, voeg het verkruimelde laurierblad en de kleingesneden ui toe en bak ze 3-4 minuten.
  • Voeg het gember- en knoflookpoeder toe, bak ze 1 minuut mee en voeg dan de mosterd- en komijnzaadjes toe.
  • Doe er de aardappelplakjes, de tomaat en de Spaanse peper bij, meng alles goed door elkaar en roerbak het gerecht 4-5 minuten.
  • Strooi er de kurkuma, de koriander en het chilipoeder bij.
  • Klop de yoghurt los met het zout en voeg dit bij de curry.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar, sluit de pan en laat de curry op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India