Aloo dum
aardappelcurry
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 laurierblad
- 1 ui
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel mosterdzaadjes
- ½ theelepel komijnzaadjes
- ¼ theelepel kurkuma
- 1 ½ theelepel chilipoeder
- 2-3 theelepels yoghurt
- ¼ theelepel zout
- 2 theelepels korianderpoeder
- 500 gram aardappels in plakjes
- 1 tomaat kleingesneden
- 1 Spaanse peper fijngehakte
Instructies
- Verhit de olie, voeg het verkruimelde laurierblad en de kleingesneden ui toe en bak ze 3-4 minuten.
- Voeg het gember- en knoflookpoeder toe, bak ze 1 minuut mee en voeg dan de mosterd- en komijnzaadjes toe.
- Doe er de aardappelplakjes, de tomaat en de Spaanse peper bij, meng alles goed door elkaar en roerbak het gerecht 4-5 minuten.
- Strooi er de kurkuma, de koriander en het chilipoeder bij.
- Klop de yoghurt los met het zout en voeg dit bij de curry.
- Meng alles voorzichtig door elkaar, sluit de pan en laat de curry op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.