Aloo Palak
Spinazie/aardappelgerecht
Ingrediënten
- 1250 gram spinazie versgehakte
- 3 uien
- 3-4 aardappels in dobbelsteentjes gesneden
- 3 tomaten middelgrote
- 7 eetlepel(s) plantaardige olie
- ¼ liter volle yoghurt
- ¼ theelepel kurkuma
- ½ theelepel komijnpoeder
- ⅛ liter water
- ¼ theelepel kardemompoeder
- ¼ theelepel korianderpoeder
- 1 mespunt kaneel
- zout peper
- ¼ liter room
Instructies
- Hak de uien fijn en fruit ze in wat olie lichtbruin.
- Vermeng de uien met de yoghurt en zet dit apart.
- Snijd de tomaten klein en bak ze met de kurkuma zachtjes 5-7 minuten in de rest van de olie.
- Voeg de rest van de kruiderij toe en laat nog ± 5 minuten zacht bakken.
- Voeg het ui-yoghurtmengsel en het water toe en laat het geheel onder veelvuldig roeren 10-15 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan de spinazie toe en laat die ± 15 minuten mee sudderen (roer vaak).
- Voeg de aardappels toe en laat ze gaar worden; blijf alles steeds goed door elkaar roeren.
- Voeg, als de aardappels gaar zijn, de room toe en laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur staan.