Alu bhoone
Gesauteerde aardappelen
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 1 theelepel kurkuma koenjit
- ½ theelepel laurierpoeder
- ½ theelepel uiepoeder
- ½ theelepel chilipoeder of cayennepeper
- 1 theelepel garam masala
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
Instructies
- Kook de aardappelen kort. Pel ze daarna, als ze ongeschild worden gekookt.
- Snijd de aardappelen in stukjes of plakjes.
- Verhit boter in de pan en voeg de aardappelen toe, samen met de kurkuma en
- laurier.
- Bak ze 5 minuten, voeg dan zout, uiepoeder en chilipoeder toe en bak nog ± 5
- minuten. Voeg dan de garam masala toe en nog wat boter.
- Meng de aardappelen er goed door, leg een deksel op de pan en houd alles
- nog enkele minuten op een laag vuur.
- Voeg voor het opdienen wat zwarte peper toe.