Alu mattar sukha
Droge curry met aardappelen en erwtjes
Ingrediënten
- 750 gram geschilde aardappelen
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 gesnipperde ui
- 2 eetlepels fijngehakte peterselieblaadjes
- 2 theelepel fijngeraspte gemberwortel
- 1 ½ theelepel koenjit
- 300-400 gram doperwtjes eventueel diepgevroren
- ½ theelepel garam masala
- 1 theelepel citroensap
- eventueel 1 komkommer
Instructies
- Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
- Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin heel licht kleuren.
- Voeg de ui toe en laat deze onder voortdurend omscheppen fruiten tot deze
- glazig ziet. Voeg dan de peterselieblaadjes, gemberwortel en koenjit toe.
- Roer alles goed om en doe er vervolgens de aardappelen en de doperwtjes bij
- (diepvries-erwtjes niet ontdooien).
- Schep alles enkele malen goed om.
- Schenk er 1 1/2 dl kokend water over (groentenat of dunne kokosmelk mag
- ook).
- Laat alles 20 minuten staan boven een matig vuur. Schep de inhoud van de
- pan niet om, maar schud de pan regelmatig heen en weer.
- Het is de bedoeling dat het grootste gedeelte van het vocht verdampt, dus leg
- geen deksel op de pan.
- Voeg na het verstrijken van de aangegeven tijd de garam masala en het
- citroensap toe.
- Schep alles heel voorzichtig eenmaal om.
- Dien het gerecht daarna op.
- Geef er eventueel blokjes komkommer bij.
- Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine
- stukjes sperzieboon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine
stukjes sperzieboon.
stukjes sperzieboon.