Amandelpeer met Zabaglione

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote handperen
  • 2 dl droge witte wijn
  • 7 eetlepel(s) suiker
  • 3 cm pijpkaneel
  • 2 kruidnagels
  • 2 eidooiers
  • 5 eetlepel(s) Marsalawijn
  • 2 eetlepel(s) geroosterd amandelschaafsel

Instructies

  • Schil de peren, laat de steeltjes eraan.
  • Doe de wijn, 2 eetlepels suiker, de pijpkaneel, de kruidnagels en de peren in een pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
  • Laat de peren dan in het vocht 1 uur afkoelen.
  • Klop voor de zabaglione de eidooiers met 5 eetlepels suiker dik en schuimig.
  • Roer de Marsala erdoor en verwarm het geheel au bain marie al kloppend 10 minuten tot een dikke schuimige saus ontstaat.
  • Zet de peren in 4 schaaltjes, schep de Zabaglione eromheen en bestrooi met amandelschaafsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Italië