Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelpeer met Zabaglione
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
handperen
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
7
eetlepel(s)
suiker
▢
3
cm
pijpkaneel
▢
2
kruidnagels
▢
2
eidooiers
▢
5
eetlepel(s)
Marsalawijn
▢
2
eetlepel(s)
geroosterd amandelschaafsel
Instructies
Schil de peren, laat de steeltjes eraan.
Doe de wijn, 2 eetlepels suiker, de pijpkaneel, de kruidnagels en de peren in een pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Laat de peren dan in het vocht 1 uur afkoelen.
Klop voor de zabaglione de eidooiers met 5 eetlepels suiker dik en schuimig.
Roer de Marsala erdoor en verwarm het geheel au bain marie al kloppend 10 minuten tot een dikke schuimige saus ontstaat.
Zet de peren in 4 schaaltjes, schep de Zabaglione eromheen en bestrooi met amandelschaafsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië