Amandelpeer met Zabaglione
Ingrediënten
- 4 grote handperen
- 2 dl droge witte wijn
- 7 eetlepel(s) suiker
- 3 cm pijpkaneel
- 2 kruidnagels
- 2 eidooiers
- 5 eetlepel(s) Marsalawijn
- 2 eetlepel(s) geroosterd amandelschaafsel
Instructies
- Schil de peren, laat de steeltjes eraan.
- Doe de wijn, 2 eetlepels suiker, de pijpkaneel, de kruidnagels en de peren in een pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
- Laat de peren dan in het vocht 1 uur afkoelen.
- Klop voor de zabaglione de eidooiers met 5 eetlepels suiker dik en schuimig.
- Roer de Marsala erdoor en verwarm het geheel au bain marie al kloppend 10 minuten tot een dikke schuimige saus ontstaat.
- Zet de peren in 4 schaaltjes, schep de Zabaglione eromheen en bestrooi met amandelschaafsel.