Amandelsaus voor pasta
voor 350 gr pasta
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 knoflookteen in dunne plakjes
- 4 eetlepel(s) gepelde grofgehakte amandelen
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 1 ui in dunne ringen
- 5 dl tomaatblokjes uit blik met vocht
- 2 eetlepel(s) sinaasappelsap
- 2 tl geraspte sinaasappelschil
- zout & peper
- 1 eetlepel(s) fijngehakte verse peterselie
Instructies
- Verhit de olijfolie met de knoflook; zodra je ze ruikt, knoflook uit de pan op een bord scheppen en stukjes amandel in de olie lichtbruin bakken.
- Schep de stukjes amandel uit de olie bij de knoflook.
- Bak in de rest van de olie stukjes paprika en ui tot de ui glazig is.
- Voeg tomaatblokjes met vocht, sinaasappelsap en sinaasappelschil toe en laat de saus zachtjes inkoken.
- Voeg peper en zout toe.
- Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
- Doe de pasta over in een schaal en meng de saus erdoor.
- Strooi stukjes knoflook, amandelen en peterselie over de pasta.
- En strooi er aan tafel eventueel kaas over.