Amarenen-yoghurtflensjes met warme verse kersen
Ingrediënten
- 250 g kersen
- 1½ deciliter dubbeldrank
- ½ deciliter rode wijn
- poedersuiker
- ½ eetlepel aardappelzetmeel
- 8 flensjes kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 1 beker Mona Roomyoghurt Amarenen 500 ml
Instructies
- Was en ontpit de kersen.
- Kook de kersen met de dubbeldrank, de wijn en 4 eetlepels poedersuiker 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Roer van het aardappelzetmeel met 1½ eetlepel water een papje en roer dit door de kersen.
- Laat de saus nog een paar minuutjes al roerende koken.
- Leg op 4 borden een flensje, schep op elk een flinke lepel roomyoghurt.
- Rol ze op en schuif ze naar 1 kant van het bord.
- Leg de andere flensjes op de borden, schep er ook roomyoghurt op en rol ze weer op.
- Schep de warme kersen eromheen of in 4 schaaltjes en zet die ernaast.
- Bestrooi de flensjes met wat poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Flensjesbeslag zonder klontjes: roer van 200 g zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, een eetlepel poedersuiker, 1 ei en 3 dl melk een dik beslag. Roer tot er geen klontjes meer zijn en voeg dan pas de rest van het benodigde vocht (1 dl melk en 1 dl water) toe.