Amsoi op z'n javaans
Ingrediënten
- 500 gram amsoi
- 200 gram nasivlees
- 1-2 lepels olie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 maggi blokje
- zout
- zwarte peper
- 200 gram rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Was de amsoi, snij ze klein ( net als andijvie) en laat ze goed uitlekken
- Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier.
- Verhit een wok en voeg de olie toe, roerbak het vlees om en om lichtbruin.
- Pel de sjalot en de knoflook en hak ze beide fijn, voeg ze toe en laat 2 minuten mee bakken..
- Doe de amsoi in de pan met ketjap en bouillonblokje, roerbak alles om ca. 5-7 minuten
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
(vegetarische variatie : vervang vlees door tahoe blokjes of oosterse quornstukjes )