Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Amuses-Receptenplein.nl

Amuses

Amuses

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 theelepel balsamico-azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bakje roquete
  • 6 g gelatine
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 ml slagroom
  • 1 struik bleekselderij
  • 16 radijsjes

Instructies

  • Was of ontvel de vleestomaten en snijd het vruchtvlees in concassé.
  • Pel de sjalot en snijd hem ragfijn.
  • Roer voor de vinaigrette de olijfolie met wijnazijn, balsamico, zout en peper door elkaar en meng deze door de tomatenconcassé.
  • Verdeel de roquette in kleine takjes, schik ze op acht eetlepels en schep de tomatenconcassé erop.
  • Verdeel voor de mousse de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in water met zout of stoom ze gaar.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Pureer de bloemkoolroosjes in een foodprocessor tot een gladde puree (er is 200 ml nodig), roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en druk de puree door een zeef.
  • Breng hem pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat de puree afkoelen en geleiachtig worden.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de geleiachtige puree.
  • Doe deze mousse in acht eierdopjes.
  • Snijd de bleekselderijstengels van de struik; gebruik vooral de binnenste stengels.
  • Laat het zachte groene blad eraan zitten.
  • Verwijder eventuele draden van de stengels.
  • Maak de radijsjes schoon, laat een deel van het groen eraan zitten.
  • Leg bleekselderij en radijs enige tijd in ijswater zodat ze heel knapperig worden.
  • Leg op acht borden steeds een lepel tomatensalade, zet er een eierdopje bloemkoolmousse bij en leg er twee radijzen en stengels bleekselderij naast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk