Ananas koolsla met yoghurtdressing
Ingrediënten
- 500 g witte kool
- 200 g wortel
- 2 lente-uitjes
- 4 abrikozen
- 150 g ananas stukjes / stukjes
- versgemalen peper
- zout
- 1 dl halfvolle biogarde of yoghurt
- 2 eetlepel(s) kokosmelk pakje of blikje
Instructies
- Schaaf of snijd de witte kool in smalle reepjes.
- Giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
- Rasp de wortel. Hak de lente-uitjes met het loof fijn.
- Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Giet de ananas af en vang het sap op.
- Meng 1 eetlepel ananassap, peper, zout, biogarde en kokosmelk.
- Schep de kool, wortel, lente-ui en de helft van het loof, de ananas en de dressing door elkaar.
- Strooi de rest van het lentegroen erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er geroosterd brood bij.
gedroogde. Deze hoeven niet geweekt te worden. In dit jaargetijde is er ook verse ananas te koop.
Variatietip:
Vervang de verse abrikozen eventueel doorgedroogde. Deze hoeven niet geweekt te worden. In dit jaargetijde is er ook verse ananas te koop.