Gegrilde Andijvie met Romige Gorgonzola

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kleine andijviestronkjes à ca. 200 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gorgonzola kaas

Instructies

  • as de andijvie en laat deze uitlekken.
  • Scheur de stronkjes in 2 gelijke delen, waarbij je een klein stukje van de onderkant van de stronk snijdt maar de bladeren aan de stronk laat zitten.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan.
  • Bak 2 halve stronkjes andijvie ongeveer 1 minuut.
  • Keer de stronken en bak aan de andere kant nog 2 minuten, tot de bladeren bijna gaar zijn.
  • Leg de stronken met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal.
  • Herhaal deze stappen met de andere 2 stronken andijvie en leg ze ook in de ovenschaal.
  • Verkruimel de gorgonzola over de andijvie.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 3 minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige en licht zure tonen van de wijn vullen de romige gorgonzola aan en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 12 g | Vet: 32 g | Zout: 1.6 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch