Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ krop andijvie
- 1 sjalotje
- 1 sneetje brood bruin
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ liter kippenbouillon
- ½ dl slankroom (garderoom)
- 25 gram oude kaas
- 1 eetlepel bieslook
Instructies
- Was de andijvie, bewaar enkele mooie, kleine blaadjes uit het hart en snijd de rest in reepjes.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Snijd het brood in kleine blokjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit het sjalotje glazig.
- Schep de andijviereepjes erdoor en smoor die ± 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg al roerend de room en de kaas toe en laat de kaas al roerend smelten.
- Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekepan en bak de blokjes brood knapperig bruin.
- Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de overgebleven andijvieblaadjes, de croûtons en het bieslook in.