Andijviestamppot met baconrolletjes
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 kg aardappels kruimig
- 4 schijven ananas schijven op sap (blik)
- 8 dikke plakken bakbacon vleeswaar, à ca. 25 g
- 3 eetlepel(s) Franse mosterd
- 75 g boter of margarine
- 200 ml melk
- 1 zak andijvie gesneden 400 g
Instructies
- Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken.
- Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren.
- Plakken bacon aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren.
- In elke plak ½ schijf ananas rollen en vaststeken met prikker.
- In koekenpan 50 g boter verhitten.
- Rolletjes om en om bakken.
- Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus.
- Aardappels afgieten en fijn stampen.
- Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen.
- Andijvie in gedeeltes toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Stamppot serveren met baconrolletjes en ananasjus.