Antipasto mortadella
Antipasti zijn allerlei kleine gerechtjes die aan het begin van een Italiaanse
maaltijd op een schaal worden opgediend. Een belangrijk onderdeel daarvan
vormen de crostini vari, diverse vleeswaren zoals Parmaham, mortadella of
bresaola, maar ook gemarineerde paprika, artisjokken, olijven en
paddestoelen.
Ook pizza hoort tot de antipasti
Ingrediënten
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Borstel intussen de oesterzwammen af en snijd ze in grove repen.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Maak de peterselie schoon, droog hem, pluk hem en hak hem fijn.
- Pel de ui en snijd hem in ringen van 1/2 cm.
- Spoel de spaghetti af en warm de pasta weer op in een klontje boter en een halve fles hot ketchup.
- Leg op een plat bord een plak mortadellaworst, leg in het midden ervan een portie spaghetti en hierop opnieuw een plak worst.
- Maak hier pakketjes van.
- Herhaal dit tot alle worst en spaghetti zijn verwerkt en u 10 pakketjes heeft.
- Smeer een ovenschaal licht met boter in en schik de pakketjes hierop.
- Zet de oven op 90°C.
- Bak de oesterzwammen in een mengsel van olijfolie en boter, zout ze licht en strooi er royaal peper over.
- Doe er, als de stukjes bruin beginnen te kleuren, de knoflook en 1 eetlepel
- pesto bij en schep dit mengsel goed door elkaar.
- Wentel de uiringen in de bloem, klop ze even af en fruit ze 2 minuten krokant in een frituurpan op 180°C.
- Haal het vlees uit de oven, schep op elk pakketje wat ketchup en leg er links en rechts wat kruidige oesterzwammen naast.
- Ontvet de uiringen even op keukenpapier en verdeel ze over de pakketjes.
- Strooi er tenslotte royaal peterselie over en serveer onmiddellijk met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het water van spaghetti of andere deegwaren kookt nooit over als u
een houten lepel in de kom laat staan.
een houten lepel in de kom laat staan.