Antwerpse stoverij

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkenssautées of mignonettes
  • 1 selder
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 sjalot
  • 1 aardappels
  • bloem
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 flesje De Koninck Cuvée
  • peper
  • zout
  • 1 bouillonblokje

Instructies

  • Snijd de groenten zeer fijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de varkenssautées of de mignonettes hierin mooi bruin.
  • Neem het vlees als het gaar is uit de pan en leg het in een kookpot.
  • Bestrooi het vlees met de bloem.
  • Blus het braadvet met een scheutje DE KONINCK bier en voeg het vocht bij het vlees in de kookpot samen met de mosterd, de tomatenpuree,
  • de fijngesneden groenten, de kruiden en het bouillonblokje.
  • Overgiet dit alles met het bier tot alles mooi onder staat, vul desnoods aan met een beetje water.
  • Laat ± 2 uur op een laag vuurtje sudderen.
  • Kruid desgewenst nog even bij met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Stoofpot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België