Appel karameltaart

Appel karameltaart

Porties: 9 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • vierkant bakblik

Ingrediënten

  • 25 g veganistische margarine plus extra voor het invetten
  • 85 g rietsuiker
  • 3 moesappels 2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping
  • 180 g bloem
  • 110 g rietsuiker
  • 1 tl zuiveringszout
  • tl koekkruiden
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 tl azijn
  • rasp van 1 citroen
  • 85 g walnoten gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik.
  • Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.
  • Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom.
  • Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp.
  • Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig.
  • Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik.
  • Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch