Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vierkant bakblik
Ingrediënten
- 25 g veganistische margarine plus extra voor het invetten
- 85 g rietsuiker
- 3 moesappels 2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping
- 180 g bloem
- 110 g rietsuiker
- 1 tl zuiveringszout
- 1½ tl koekkruiden
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 tl azijn
- rasp van 1 citroen
- 85 g walnoten gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik.
- Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.
- Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom.
- Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp.
- Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig.
- Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik.
- Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.