Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 9 sneetjes oudbakken brood
- boter
- 2 appels;
- 2 eieren
- ½ liter melk
- nootmuskaat
- kaneel
- citroensap
- suiker
- 6 eetlepel(s) rozijnen
Instructies
- Wel de rozijnen ca. 15 minuten in water.
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snij de partjes in dunne schijfjes.
- Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat suiker en kaneel over.
- Klop de eieren los met de melk, 2 eetlepels suiker en een beetje nootmuskaat.
- Verwijder de korstjes en besmeer alle boterhammen dun met boter.
- Haal de boterhammen even door het ei-mengsel.
- Beboter een vierkante ovenschaal.
- Verdeel 3 sneetjes brood op de bodem.
- Beleg ze met een deel van de uitgelekte rozijnen en de schijfjes appel.
- Leg hierop weer een laag brood en beleg ook die met rozijnen en appel.
- Leg de rest van het brood erop.
- Leg ook hier wat schijfjes appel en rozijnen bovenop.
- Verdeel de rest van het ei-mengsel over het geheel.
- Plaats de schaal een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de pudding in de oven.
- Haal na 30 minuten het folie weg en bak de pudding nog 30 minuten zonder de folie.