Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel pudding brood
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
9
sneetjes
oudbakken brood
▢
boter
▢
2
appels;
▢
2
eieren
▢
½
liter
melk
▢
nootmuskaat
▢
kaneel
▢
citroensap
▢
suiker
▢
6
eetlepel(s)
rozijnen
Instructies
Wel de rozijnen ca. 15 minuten in water.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Snij de partjes in dunne schijfjes.
Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat suiker en kaneel over.
Klop de eieren los met de melk, 2 eetlepels suiker en een beetje nootmuskaat.
Verwijder de korstjes en besmeer alle boterhammen dun met boter.
Haal de boterhammen even door het ei-mengsel.
Beboter een vierkante ovenschaal.
Verdeel 3 sneetjes brood op de bodem.
Beleg ze met een deel van de uitgelekte rozijnen en de schijfjes appel.
Leg hierop weer een laag brood en beleg ook die met rozijnen en appel.
Leg de rest van het brood erop.
Leg ook hier wat schijfjes appel en rozijnen bovenop.
Verdeel de rest van het ei-mengsel over het geheel.
Plaats de schaal een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de pudding in de oven.
Haal na 30 minuten het folie weg en bak de pudding nog 30 minuten zonder de folie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Dessert - Nagerecht