Appel-pudding brood

      Reacties uitgeschakeld voor Appel-pudding brood

 

Appel-pudding brood

Appel-pudding brood

Recept afdrukken
porties6
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 9 sneetjes oudbakken brood
  • boter
  • 2 appels;
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • citroensap
  • suiker
  • 6 eetlepels rozijnen

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen ca. 15 minuten in water.
  • Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snij de partjes in dunne schijfjes.
  • Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat suiker en kaneel over.
  • Klop de eieren los met de melk, 2 eetlepels suiker en een beetje nootmuskaat.
  • Verwijder de korstjes en besmeer alle boterhammen dun met boter.
  • Haal de boterhammen even door het ei-mengsel.
  • Beboter een vierkante ovenschaal.
  • Verdeel 3 sneetjes brood op de bodem.
  • Beleg ze met een deel van de uitgelekte rozijnen en de schijfjes appel.
  • Leg hierop weer een laag brood en beleg ook die met rozijnen en appel.
  • Leg de rest van het brood erop.
  • Leg ook hier wat schijfjes appel en rozijnen bovenop.
  • Verdeel de rest van het ei-mengsel over het geheel.
  • Plaats de schaal een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de pudding in de oven.
  • Haal na 30 minuten het folie weg en bak de pudding nog 30 minuten zonder de folie.