Appel Rasam

Appel Rasam

Een pittige, peperige appelmoes, als bijgerecht ter verkoeling. 
Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 appels goudreinetten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 rode peper
  • 25 blaadjes munt
  • 5 takjes koriander verse
  • ½ citroen het sap hiervan
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de appels schoon en snij ze in stukjes.
  • Hak de blaadjes fijn.
  • Verwarm de olie en fruit daarin de pili's 1 minuut op een matig vuurtje.
  • Voeg citroensap, mint en koriander toe en fruit dit al roerend 2 minuten.
  • Voeg wat water toe (½ kop), roer er peper en zout doorheen en leg de appels erbij.
  • Kook de appels gedurende 40 minuten tot moes.
  • Verwijder eventueel de schilletjes van de appels uit de pan, en zet het zo weg.
  • Je kunt de rasam zowel warm als koud bij het eten zetten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst India