Arabische lamssoep
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 uien (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 300 g lamsstooflapjes (in blokjes)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 100 g gedroogde abrikozen (in dunne reepjes)
- 1 envelopje saffraan
- 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
- 1 zakje koriander (15 g, fijngesneden)
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazi.
- Voeg het lamsvlees toe en bak het middelhoog vuur lichtbruin.
- Schep de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes erbij en voeg 1½ l water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 tot 1½ uur op laag vuur doorkooken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Bestrooi voor het serveren met verse koriander.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook