Arbi tariwale
Gekruide zoete aardappelen
Ingrediënten
- 500 gram yammen of een andere soort zoete aardappel
- 2 grote gesnipperde uien
- 1 theelepel verse gemberwortel
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 4 grote tomaten ontveld en in stukken gesneden
- 1 gesnipperde groene Spaanse peper
- ½ theelepel koenjit
- ½ theelepel gemalen rode peper
- zout
- 1 theelepel peterselieblaadjes
Instructies
- Zet de gewassen ongeschilde yammen op met ruim kokend water.
- Kook ze in 20 minuten gaar.
- Laat ze opdrogen en afkoelen in een vergiet.
- Schil ze en snijd ze in dikke plakken.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien
- tot ze glazig zien.
- Voeg dan de gemberwortel, knoflook, in grove stukken gesneden tomaten, gesnipperde Spaanse peper, koenjit en de rode peper toe.
- Schep alles goed om en laat het onder voortdurend omroeren zachtjes door bakken tot de tomaten uiteen gevallen zijn.
- Voeg dan 2 dl kokend water toe en roer alles krachtig door.
- Voeg vervolgens zout naar smaak toe.
- Warm de plakken yam op in dit mengsel.
- Schep alles op een voorverwarmde schaal en strooi er de peterselie over.