Gegrilde Forel met Boter, Citroen en Dragon

Gegrilde Forel met Boter

Gegrilde Forel met Boter, Citroen en Dragon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Houtskoolgrill

Ingrediënten

  • 4 forellen elk ongeveer 250 gram, ingewanden verwijderd via de kieuwen
  • Zout
  • Cayennepeper of Hongaarse paprikapoeder
  • 60 gram boter gesmolten
  • 2 citroenen in schijfjes gesneden
  • 8 takjes dragon

Instructies

  • Maak in de zijkanten van elke forel met een scherp mes enkele schuine, ondiepe inkepingen om te voorkomen dat de vis tijdens het grillen kromtrekt.
  • Bestrooi de forellen zowel van binnen als van buiten met zout en cayennepeper of paprikapoeder.
  • Wentel elke forel door de gesmolten boter zodat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de houtskoolgrill tot deze gloeiend heet is.
  • Leg de forellen op de grill en grill ze gedurende 10-12 minuten, waarbij je ze af en toe omdraait en ze regelmatig met de resterende boter bestrijkt.
  • Serveer de gegrilde forel met schijfjes citroen en garneer met een takje dragon.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegrilde forel met een frisse salade en gekookte nieuwe aardappelen voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze gegrilde forel gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Chardonnay met citrus- en botertoetsen die de smaak van de vis aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 40 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Armenië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij