Arroz Con Pollo

Arroz con pollo

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • zout peper
  • 8 eetlepels olie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 glazen sherry
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 12 olijven
  • 1 ui
  • 300 gram rijst
  • 6 dl bouillon

Instructies

  • Verdeel de kip in 8 stukken en bestrooi die met wat zout en peper.
  • Verhit 5 eetlepels olie met de boter, bak de stukken kip hierin goudbruin en bak ze met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten.
  • Voeg de sherry, de tomatenpuree en de in plakjes gesneden olijven toe en laat de kip op laag vuur nog 20 minuten stoven.
  • Fruit intussen de fijngesneden ui in de rest van de olie.
  • Roer de gewassen rijst erbij en laat die al omscheppend even bakken.
  • Voeg, als de rijst bruin kleurt, de bouillon toe en laat de rijst in 20-25 minuten gaar en droog worden.
  • Schep de rijst in een schaal en schep er de stukken kip met de saus over.
  • Geef er een salade bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Costarica