Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram zeevruchten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 150 gram tomatenblokjes
- 150 gram langkorrelrijst
- 400 cc water
- 1 visbouillonblokje
- 100 cc witte wijn
- cayennepeper
- zout
- 1 cc tabasco eventueel meer naar smaak
- peterselie
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Laat de zeevruchten ontdooien.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook zonder dat ze verkleuren.
- Voeg dan het laurierblad, een beetje cayennepeper, de tomatenblokjes en tabasco toe. Verkruimel het bouillonblokje.
- Laat 1 minuut zachtjes koken.
- Voeg de rijst toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Deglaceer met de witte wijn en laat 1 minuut zachtjes koken.
- Voeg het water toe met wat zout.
- Laat een kwartiertje koken totdat de rijst gaar is.
- Voeg eventueel nog wat water toe.
- Voeg de zeevruchten toe en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken.
- Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of tabasco toe.
- Verdeel over de borden en garneer met wat fijn gesneden peterselie.