Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken)
Snij de punten van de asperges en hou deze apart
Snij de rest van de asperges in stukken
Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook
Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken
Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg
Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken
Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer)
Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door
Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij
Kruid met muskaatnoot, peper en zout
Laat even doorkoken
Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room
Giet er de hete soep op en roer goed om
Werk af met de aspergepunten en een takje kervel