Spoel de zalm koud af, dep hem droog, wikkel hem in plasticfolie en leg hem circa 1 uur in de diepvries. Boen de sinaasappel af met heet water en droog hem af.
Rasp de schil fijn met een zesteur.
Pers de sinaasappel en de citroen uit en meng hier 4 eetlepels van de olijfolie door.
Was de asperges, schil ze en snijd de uiteinden af.
Was en droog de rucola en snij de blaadjes van de basilicum julienne.
Sprenkel de citrus-olijfoliemarinade over de borden en strooi er zout en peper over.
Snij de zalm in flinterdunne plakjes en leg ze op het bord.
Bestrijk ze met wat van de marinade.
Verhit de resterende olie en bak de asperges hierin circa 10 minuten op matig vuur.
Bestrooi ze met zout en schep ze om met de honing, het sinaasappelraspsel en de basilicum.
Schep de asperges op de zalmcarpaccio en garneer af met de rucola.