Asperges met Ham Ovenschotel

Asperges met Ham Ovenschotel

Porties: 4 personen
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje asperge saus van bijv. Maggi
  • 1 zakje ovenschotel aardappelpuree
  • 2 ei
  • 40 gram boter
  • 300 gram asperges groene
  • 300 gram asperges witte
  • 75 gram belegen kaas geraspt
  • 150 gram achterham in reepjes

Instructies

  • Je moet eerst de oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Tijdens dit voorverwarmen kun je de witte asperges schillen, voor de groene is dit niet nodig.
  • Wel moet je bij beide 2 cm van de onderkant afsnijden.
  • Ook moet je de asperges eerst even koken, doe dit zo’n 15 minuten lang voor de witte totdat ze goed gaar zijn en doe de groene er de laatste 5 minuten bij.
  • Voeg ook wat zout toe.
  • Zorg dat je na het koken van de asperges de ovenschaal al ingevet hebt.
  • Lees op de verpakkingen hoe je de puree maakt en bereid de saus samen met de boter.
  • De kaas en eieren moet je van het vuur af door de saus mengen.
  • Verdeel de aardappelpuree netjes en gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal, plaats de asperges in rijtjes en giet de saus er overheen.
  • Weer daarover leg je de ham en je laat het geheel ongeveer 10 minuten goudbruin bakken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel