Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 pakje asperge saus van bijv. Maggi
- 1 zakje ovenschotel aardappelpuree
- 2 ei
- 40 gram boter
- 300 gram asperges groene
- 300 gram asperges witte
- 75 gram belegen kaas geraspt
- 150 gram achterham in reepjes
Instructies
- Je moet eerst de oven voorverwarmen op 200 graden.
- Tijdens dit voorverwarmen kun je de witte asperges schillen, voor de groene is dit niet nodig.
- Wel moet je bij beide 2 cm van de onderkant afsnijden.
- Ook moet je de asperges eerst even koken, doe dit zo’n 15 minuten lang voor de witte totdat ze goed gaar zijn en doe de groene er de laatste 5 minuten bij.
- Voeg ook wat zout toe.
- Zorg dat je na het koken van de asperges de ovenschaal al ingevet hebt.
- Lees op de verpakkingen hoe je de puree maakt en bereid de saus samen met de boter.
- De kaas en eieren moet je van het vuur af door de saus mengen.
- Verdeel de aardappelpuree netjes en gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal, plaats de asperges in rijtjes en giet de saus er overheen.
- Weer daarover leg je de ham en je laat het geheel ongeveer 10 minuten goudbruin bakken