Asperges met ham uit de oven
Ingrediënten
- 0.25 kilo witte asperges
- 0.5 sneetjesoud witbrood of paneermeel
- 25 gram achterham
- 0.75 eetlepel(s) peterselie
- 6.5 gram boter gesmolten ik gebruikte walnotenboter
- 1 eetlepelsCrème fraîche
Instructies
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
- Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
- Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
- Hak de peterselie fijn.
- Laat de boter smelten.
- Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
- Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
- Hak de achterham heel fijn.
- Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
- Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
- Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte krieltjes.