Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Aspergesoep
- 3 sjalotten
- 1 kg asperges
- 10 gram roomboter
- 5 eetlepel(s) bloem
- zout peper
- nootmuskaat
- 2 eidooiers
- 200 ml melk
Garnituur
- 400 gram asperges AA kwaliteit
Opmaak
- 230 gram hollandse garnalen
- 10 gram kervel gehakte
- 10 gram bieslook fijngesneden
Instructies
Aspergesoep
- Pel en snipper de sjalotten.
- Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken.
- Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges.
- Strooi de bloem erover.
- Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen.
- Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water.
- Kook de asperges gaar en pureer de soep.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
- Meng de eidooiers en de melk.
- Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor.
- Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.
Garnituur
- Schil de asperges.
- Snijd de asperges in schuine plakjes.
Opmaak
- Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen.
- Schep de soep in de soepkommen.