Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram serranoham Spaans of parmaham (Italiaans),
- fijngesneden 100 gram chorizo
- fijngesneden 1 gekookt ei
- fijngesneden 1/2 ui
- fijngesnipperd tomatensaus gepureerde tomaat uit een pakje zal ook prima werken lijkt me
- ½ glas witte wijn
- olijfolie
- bloem
- zout
Instructies
- Meng een 1/2 glas witte wijn met een 1/2 glas olijfolie,
- voeg wat zout toe en klop dit totdat het goed gemengd is.
- Het ziet er dan wat troebel uit.
- Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe totdat er een deeg ontstaat wat niet meer aan je handen kleeft bij het kneden.
- Laat het deeg dan afgedekt 2 uur rusten op een koele plaats.
- In de tussentijd kun je de vulling maken.
- Fruit in een pan met wat olie de ui goudgeel,
- voeg dan 2-3 eetlepels tomatensaus toe en de fijngesneden ham.
- Roer dit goed en warm even door.
- Haal dan de pan van het vuur en laat even wat afkoelen.
- Roer dan de chorizo en het gekookte ei erdoorheen.
- Laat het mengsel nu verder afkoelen.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
- Steek vervolgens cirkels uit. Dit kun je doen met speciale vormen,
- maar ook met de bovenkant van een glas of met een schoongemaakt concervenblik.
- Leg wat van de vulling in het midden van de cirkel en vouw het geheel dan dubbel,
- je hebt nu een halve maan-vorm.
- Druk met de tanden van een vork de ronde kant van het pasteitje dicht zodat de vulling er niet uit kan vallen.
- Frituur de pasteitjes in hete olie tot de goudbruin zijn.