Atjar Timor
Timorees zuur
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
Instructies
- Kook de azijn met de suiker, knoflook en zout en strooi de djahé erin.
- Maak de groente schoon en laat ze uitlekken.
- Kook de ontpitte en in stukjes gesneden komkommer en kool 5 min. op in de azijnsaus.
- Verwijder de pitten van de lomboks en snijd ze in lange repen.
- Kook ook die mee.
- Roer er daarna de taugé doorheen en laat de atjar nog 1 min. koken.
Magnetron:
- Doe de azijn in een magnetronschaal van 1 liter met suiker, knoflook, zout en djahé en breng het in 1 a 2 min. op 100% aan de kook.
- Voeg de komkommer en kleingesneden kool toe en verwarmde groente afgedekt 4 a 5 min. op 100%.
- Roer de reepjes lombok en de taugé er door en verwarm alles afgedekt nog 2 a 3 min. op 100%.