Aubergine tapas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine aubergines
  • 350 gram lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 ui gesnipperde
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie gehakte
  • zout peper
  • ¼ theelepel kaneel
  • 125 gram geraspte Manchego kaas
  • 1,25 deciliter olijfolie

Instructies

  • Spoel de aubergines af, snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, kaneel, peterselie en zout en peper.
  • Vul de aubergines met dit mengsel en bestrooi ze met de kaas.
  • Verhit de olijfolie in een ovenschaal, leg de aubergines erin en zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, in de op 200°C voorverwarmde oven.
  • Bak de aubergines 40 minuten.
  • Verwijder na 30 minuten het aluminiumfolie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Tapas / Vlees
Land van herkomst Spanje