Aubergine uit de oven
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 150 gram kalfsgehakt
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eidooier
- peper zout
- 1 aubergine
- 2 eetlepel pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voorop 200°C.
- Maak het bosuitje schoon en hak het fijn.
- Meng het gehakt met de bosui en de Parmezaanse kaas, de rozijnen, de dooier
- en peper en zout naar smaak.
- Was de aubergine, snijd de steelaanzet eraf en snijd het vruchtvlees in
- plakken van ± 1 cm dik.
- Leg de plakken aubergine op een ingevet bakblik en verdeel het
- gehaktmengsel over de aubergines.
- Verdeel de pijnboompitten erover.
- Bak de auberginehapjes in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten
- goudbruin en gaar.
- Serveer ze warm.