Babi jethap

gekruiden varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 varkenslappen in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 kleine prei in ringen
  • 2 kemirienoten geraspte
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 theelepel djahé
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 theelepel Javaanse suiker
  • zout
  • 1 dl bouillon

Instructies

  • Giet de olie in een grote glazen schaal en zet die 2 min. op 600 of 1 min. op 720 Watt in de magnetron.
  • Roer ui, knoflook en prei door de hete olie en fruit dit mengsel 23 min. op vol vermogen, tot de ui glazig is.
  • Voeg dan het vlees, kemirie, djahé, ketoembar en sambal toe.
  • Roer alles goed door elkaar, leg een deksel op de schaal en zet hem 12 a 14 min. op vol vermogen in de magnetron.
  • Roer het vlees halverwege de bereiding een keer goed door en breng het vlees, nadat de tijd verstreken is, op smaak met het citroensap, ketjap, suiker en eventueel wat zout.
  • Laat het vlees in de afgedekte
  • Voeg eventueel wat bouillon toe, als er te veel vocht schaal nog 15 min. sudderen op 150 of 180 Watt. verdampt is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er witte rijst en een atjar bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië