Pittige Baconburger met Ananassalsa
Ingrediënten
- ½ verse ananas
- 1 limoen
- 1 eetlepel gembersiroop
- 10 g verse koriander
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- ¼ krop ijsbergsla
- 8 plakken bacon
- 10 g boter of margarine
- 4 hamburgers à 100 g
- 4 Kaiserbroodjes
- 2 eetlepels mayonaise
Instructies
- Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Boen de limoen schoon en rasp dunne schil af.
- Pers de limoen uit.
- In een grote kom, meng de gembersiroop, limoenrasp en -sap.
- Knip de koriander erboven fijn en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de ananasblokjes toe aan de marinade en meng goed.
- Laat de ananas afgedekt ongeveer 1 uur marineren.
- Maak de sla schoon, was deze en snijd in dunne reepjes.
- Bak de bacon in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur in ongeveer 2 minuten knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruin, halverwege keren.
- Snijd de broodjes open en bestrijk met mayonaise.
- Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes, leg de hamburgers, bacon en ananassalsa erop.
- Plaats de bovenkant van de broodjes erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige baconburger met ananassalsa gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Rosé.Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 22 g | Vet: 37 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 11 g