Balek çorbasi
Turkse vissoep
Ingrediënten
- 1 ½ liter visbouillon of half mosselvocht half water
- 1 laurierblad
- ½ theelepel zout
- peper
- 3 eetlepels peterselie
- 1 mespunt saffraanpoeder
- 500 gram schelvisfilet of andere stevige vis
- citroensap
- 3 ei
Instructies
- Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
- Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en de saffraan toe en laat de
- bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
- Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
- Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers.
- Blijf goed kloppen.
- Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij en klop tot alles goed is
- opgenomen.
- Roer het eimengsel door de soep en schep die direct in de soepkommen.
- Garneer de soep met de rest van de peterselie.