Balti kip

Balti kip

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) maïsolie
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 tomaat gehalveerde in partjes
  • 2 cm pijpkaneel
  • 1 kardemom zaadje
  • ¼ theelepel komijn zaadjes
  • ¼ theelepel gemberwortel geraspte
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel garam masala of kerriepoeder
  • zout
  • 500 gram drumsticks of kipkarbonades
  • 1 eetlepel(s) volle yoghurt
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) koriander fijngesneden verse
  • 1 kleine groene peper in ringen
  • cayennepeper

Instructies

  • Verhit de olie en bak de ui hierin ± 5 minuten.
  • Bak de tomaat 2 minuten mee.
  • Voeg de kaneel, de kardemom, het komijnzaad, de gember, de knoflook, de garam masala, 1/2 theelepel zout en cayennepeper toe en roerbak 3 minuten.
  • Voeg de kipdelen toe en roerbak ± 5 minuten.
  • Roer de yoghurt erdoor en laat de kip afgedekt onder af en toe roeren ± 15 minuten stoven.
  • Roer er het citroensap, de verse koriander en de groene pepers door en serveer direct met gekruide rijst.
  • Ook lekker met blokjes kipfilet; stoof die dan 5-10 minuten.

Lekker met kruidige rijst (Pullao):

  • Bak 4 kruidnagels, 4 kardemomzaadjes, 1 laurierblad en 1 theelepel zout in 2 minuten 75 gr boter.
  • Voeg 450 gr gewassen basmatirijst toe en bak die 1 minuut mee.
  • Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en kook de rijst afgedekt ± 20 minuten.
  • Laat de rijst voor het serveren nog 5 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India