Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) maïsolie
- 1 ui in halve ringen gesneden
- 1 tomaat gehalveerde in partjes
- 2 cm pijpkaneel
- 1 kardemom zaadje
- ¼ theelepel komijn zaadjes
- ¼ theelepel gemberwortel geraspte
- ½ teentje knoflook geperst
- 1 theelepel garam masala of kerriepoeder
- zout
- 500 gram drumsticks of kipkarbonades
- 1 eetlepel(s) volle yoghurt
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) koriander fijngesneden verse
- 1 kleine groene peper in ringen
- cayennepeper
Instructies
- Verhit de olie en bak de ui hierin ± 5 minuten.
- Bak de tomaat 2 minuten mee.
- Voeg de kaneel, de kardemom, het komijnzaad, de gember, de knoflook, de garam masala, 1/2 theelepel zout en cayennepeper toe en roerbak 3 minuten.
- Voeg de kipdelen toe en roerbak ± 5 minuten.
- Roer de yoghurt erdoor en laat de kip afgedekt onder af en toe roeren ± 15 minuten stoven.
- Roer er het citroensap, de verse koriander en de groene pepers door en serveer direct met gekruide rijst.
- Ook lekker met blokjes kipfilet; stoof die dan 5-10 minuten.
Lekker met kruidige rijst (Pullao):
- Bak 4 kruidnagels, 4 kardemomzaadjes, 1 laurierblad en 1 theelepel zout in 2 minuten 75 gr boter.
- Voeg 450 gr gewassen basmatirijst toe en bak die 1 minuut mee.
- Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en kook de rijst afgedekt ± 20 minuten.
- Laat de rijst voor het serveren nog 5 minuten staan.